رژیم کم کربوهیدرات، مزایا و معایب
مردم اغلب از رژیمهای کمکربوهیدرات برای کاهش وزن و تثبیت سطح قند خون استفاده میکنند. اگرچه دستورالعملهای متعددی برای رژیمهای کمکربوهیدرات دردسترس است، اما هیچ تعریف دقیق و ثابتی از کمکربوهیدرات وجود ندارد. در حقیقت، آنچه برای یک نفر کمکربوهیدرات محسوب میشود، ممکن است برای دیگری نباشد! اما یک قانون در همه رژیمهای کمکربوهیدراتی حکمفرماست

غذاهای پرکربوهیدارت یا قندهای اضافه محدود میشوند و تعداد کربوهیدراتی که روزانه خورده میشود، نسبت به روزهای معمولی کمتر میشود.
علیرغم تفاوت در مقدار کربوهیدرات برای افراد مختلف بر اساس شرایط فردی، به طور معمول، یک رژیم کمکربوهیدرات، حدود ۵۰ تا ۱۰۰ گرم در روز کربوهیدرات دارد که تا زمانی که کمبود کالری رعایت شود، میتواند به کاهش وزن بدن کمک کند. مقدار کاهش وزن هم بستگی به وزن اولیه و مقدار کالری غذایی دارد که فرد دریافت میکند. برای محاسبه دقیق مقدار کاهش وزن خود بهتر است با مشاور تغذیه مشورت کنیم.
انواع رژیمهای کمکربوهیدراتی وجود دارد. برخی از این رژیمها عبارتند از؛ رژیم کاهش وزن محبوب کتوژنیک که مقدار کربوهیدرات آن کمتر از ۵۰ گرم در روز است، رژیم سنتی کمکربوهیدرات که نسبتاً رژیم متداولتری است و شامل ۵۰ تا ۱۰۰ گرم کربوهدرات در روز است، رژیم ساختاریافته اتکینز که با رژیم بسیار کمکربوهیدرات شروع شده و به تدریج در چهار مرحله سایر غذاها به آن اضافه میشود، رژیم چهار مرحلهای و برنامهریزی شده دوکان و رژیم پالئو که غلات آن کاهش یافته است.
اگرچه، هنوز کاملاً مشخص نیست که رژیمهای کمکربوهیدرات نسبت به سایر برنامههای کاهش وزن مفیدتر است یا نه؟، اما خوردن غذاهای کمکربوهیدرات ممکن است سکوی پرشی برای بهبود سلامتی ما باشد. به ویژه اگر از آن دسته افرادی باشیم که برای مدتهای طولانی از رژیمهای آماده و پرچرب و شیرین پیروی میکردیم. رعایت رژیمهای کمکربوهیدرات، ممکن است به ما کمک کند سطح قند خون و انسولین خود را در شرایط بهتری نگه داریم، تعادل هورمونی ما را به ویژه اگر اضافه وزن داشته باشیم، بهبود ببخشد و حتی در کم شدن چربیهای احشایی بدنمان موثر باشد. چربی احشایی همان چربی بدن است که دور اندامهای داخلی بدنمان را احاطه میکند و معمولاً در ایجاد بسیاری از بیماریها اثرگذار است.
این را لازم است بدانیم که رژیمهای کمکربوهیدراتی ممکن است برای زنان باردار یا شیرده، افرادی که در شرایط استرس روحی و روانی قرار دارند، ورزشکارانی که تمرینات سخت و شدید انجام میدهند، افرادی که با بیماریهای مزمن، بیماری قلبی یا کلیوی یا اختلالات غذا خوردن مواجه هستند، خطرناک باشد. بنابراین در صورتی که قصد پیروی از رژیمهای غذایی کمکربوهیدارت دارید، با پزشک و مشاور تغذیه خود مشورت کنید.